Professionals

Lastig om een leuke en goede werkgever te vinden

Voor veel starters maar soms ook voor gevorderden is het soms lastig om een leuke, passende werkgever te vinden. Hoe weet je nou of je gaat passen in de cultuur? Pas je daar wel en zijn de werkzaamheden wel wat je zoekt? Uit ervaring weet ETM interim consultancy welke soorten culturen er zijn binnen verschillende bedrijven. Er zijn grote bedrijven waar je makkelijk kunt doorgroeien maar misschien voel je je daar toch gauw een nummer. Er zijn kleine bedrijven waar je veel invloed kan uitoefenen op de resultaten van het bedrijf maar vind je het lastig om aan te passen aan een klein team. Er zijn voor én nadelen aan de verschillende soorten bedrijven waar je kan gaan werken. ETM interim consultancy streeft ernaar om zowel jou als onze klant een goed gevoel te geven over je toekomstige dienstverband door niet alleen te kijken naar wat je kent en kunt maar ook hoe je als persoon in elkaar zit. Zo verminderen we het risco op een mismatch. Dat is fijner voor jou en de werkgever maar is ook beter voor je CV. 

Verschillende soorten dienstverbanden

Er zijn verschillende mogelijkheden om aan de slag te gaan bij een werkgever. Detachering is een veelgekozen manier van werken. Het voordeel voor veel starters is het aanbod in opleidingen, secundaire voorwaarden zoals een auto van de zaak, een laptop en telefoon. Er kleven ook nadelen aan detachering. Zo kun je op plekken en bij bedrijven aangeboden worden waar je eigenlijk niet op zit te wachten. Het is te ver weg of de cultuur staat je niet aan. Dat is een reden waarom veel professionals zoeken naar andere mogelijkheden.

Werken op projectbasis als freelancer of via payrolling

Hou je wel van veel afwisseling en wil je graag veel bedrijven zien en veel ervaring opdoen in korte tijd dan is werken op projectbasis wellicht iets voor jou. Je kiest je eigen projecten uit en zit nergens aan vast. Is het project bijna klaar dan zoek je gewoon alvast naar de volgende. Dit kan wel enige onzekerheid met zich meebrengen dus de keuze hiervoor moet een bewuste keuze zijn. Je krijgt een tijdelijk contract bij ETM interim consultancy voor de looptijd van het project. Eindigt het project dan eindigt ook je contract. En wellicht begint daar ook een nieuw project met een nieuw contract. Je moet er wel een ondernemers mentaliteit voor hebben en risico durven nemen. Heb je dat, dan is dit zeker iets voor jou!
Werken op projectbasis kan zowel als freelancer of via payrolling. Via een payroll constructie werk je in principe gedurende het project voor ETM interim consultancy via Yaper, onze backoffice ondersteuner. Je krijgt dan een bovengemiddeld salaris, vakantiedagen en bouwt pensioen op. Alle belastingafdrachten en overige administratie wordt allemaal geregeld door Yaper. Je hoeft dan alleen je uren door te geven. Bovendien heb je met een payroll dienstverband recht op een ww uitkering wanneer je 26 weken of langer hebt gewerkt. Dit is niet het geval wanneer je als freelancer aan de slag gaat.

Werken op Deta-vast basis

Ga je toch liever voor zekerheid en vastigheid dan is een deta-vast constructie een goede optie voor jou. Je gaat een voorafbepaalde periode aan de slag bij één van onze klanten via ETM interim consultancy en na deze periode zal bij wederzijdse teveredenheid deze klant je een contract aanbieden en zul je rechtstreeks bij hen in dienst komen. Dit heeft voordelen voor zowel jou als voor de klant. Je weet beiden waar je aan begint! Bevalt het niet dan gaan we gewoon opzoek naar een beter aansluitende opdracht. Het is nooit uit te sluiten maar we proberen het wel zoveel mogelijk te voorkomen door goed te kijken naar jou als persoon en de cultuur van de klant.

Werken via Werving & Selectie

Wil je toch liever direct aan de slag bij een van onze klanten dan is er de mogelijkheid om direct bij hen in dienstverband te gaan werken. De klant betaalt ons een vergoeding voor het zoeken en vinden van jou en jij gaat daar direct aan de slag. Uiteraard is dit voor jou altijd kosteloos.

Ben je geïnteresseerd of zie je een mogelijk interessante functie op onze website, neem dan vrijblijvend contact met ons op via de contact pagina. Je kunt bellen, mailen of gebruik maken van het contact-formulier of direct solliciteren via de knop "Direct reageren".

Ga naar contactpagina

Succes en wellicht tot ziens!